סוגי נזלת
עשויה להיות תופעה מציקה ומגבילה מאוד. האף האדום וחוסר היכולת להגות היטב את האותיות מציק בהחלט. קיימים סוגים שונים של נזלת. ההבדלים הנראים הם בצבע ובמרקם של ההפרשה. הסוגים השונים נובעים מהסיבה השונה שגורמת לנזלת. אין דומה נזלת של הצטננות לנזלת דלקתית. כמו כן שונה נזלת אלרגית מנזלת כרונית.
- נזלת ירוקה– נזלת סמיכה בעלת צבע ירוק היא בדרך כלל תוצאה של מחלה זיהומית או חיידקית. לעומת הנזלת השופה שעשויה להיות ממקור אלרגי או מהצטננות ללא זיהום.
ע - נזלת צהובה– גם נזלת צהובה, בדומה לנזלת ירוקה היא פעמים רבות סימן להימצאות מחלה זיהומית בגוף. בשונה מנזלת שקופה שעלולה לנבוע ממקור אלרגי.
ע - נזלת אלרגית– נזלת ממקור אלרגי נפוצה בקרב חולי אסתמה וחולי אטופיק דרמטיטיס. לנזלת זו מתלווה גרד בלוע והתעטשויות. כמו כן עלולים האלרגיים לסבול גם מגירוי בעיניים בנוסף לנזלת. נזלת זו עשויה להימשך גם לאחר שהופסקה החשיפה לגורם האלרגני. ולא תמיד יצליחו התרופות לסייע ולהקל על המצב. במקרה כזה יומלץ על נתינת חיסון להפחתת האלרגיה.
ע - נזלת כרונית– נזלת כרונית זו תופעה שניתן לטפל בה. הטיפול עשוי להקל על הנזלת אך לא להעלים אותה לחלוטין. במקרים של נזלת כרונית יומלץ לעשות שימוש קבוע בתרסיסי אף. פעמים אף יהיה צורך לבצע חיסונים נגד אלרגנים שונים. יש גם טיפול כירורגי כמענה לנזלת כרונית.
ע
מהו דם בנזלת?
פעמים ניתן לראות דם בתוך הנזלת המופרשת מהאף. יש מספר סיבות להופעת דם בנזלת. זו יכולה להיות מכה או תוצאה של חיטוט או קינוח האף. גם פוליפים עלולים לגרום לד בנזלת. במרבית המקרים יעלם הדימום לאחר זמן מה. במקרה של זרם דם מהאף יש ללחוץ על האף בשביל לעצור את הדם במקרים של כמויות דם גדולות ומתמשכות יש לפנות לברור לסיבת הדבר.
איך לטפל בנזלת?
מי שסובל מנזלת בצורה משמעותית יחפש את הדרך לסייע לעצמו. עולמות הרפואה – הן הקונבנציונאלי והן האלטרנטיבי מפותחים ביותר, וניתן למצוא למצוקות שונות מענה ומזור. יש תרסיסי אף שונים וכן טיפות להקלה על גודש באף. ניתן לעשות שימוש בתרופות המפחיתות את היווצרות הנזלת ועוד. איך לטפל בנזלת? התאמת הטיפול תיעשה על ידי רופא שיאבחן את הסיבה לנזלת.
- טיפול בנזלת לתינוק– נזלת בתינוקות עשויה להקשות מאוד וליצור קושי באכילה ואף בנשימה. טיפול בנזלת אצל תינוקות עשוי להיות על ידי תרסיס מי מלח וכן על פי הנחיית רופא בתרופות המפחיתות את הנזלת.
א - טיפול בנזלת כרונית- מי שסובל מדלת כרונית עשוי למצוא את התרופה שתקל מעליו את הנזלת. אבל ריפוי מלא אי אפשר להבטיח. יש מקרים בהם נזלת כרונית נעלמת בעת הטיפול אך חוזרת לאחר מכן. הטיפול המתאים הוא שימוש בתרסיסי אף, תרופות ופעמים אף ניתוח.
א - טיפול בנזלת אלרגית- לא קל להתגבר על נזלת אלרגית. חשוב לזהות את האלרגן כדי למנוע חשיפה של האדם האלרגי לגורם האלרגני. אך פעמים רבות גם לאחר שעצרו את החשיפה נמשכה הנזלת. במקרים אלו ניתן להשתמש בתרסיסים ובטיפות להקלה. יש אפשרות לפנות לקבל חיסון במרפאת אלרגיה.
תרופות לנזלת
יש תרופות שונות שכוחן יפה להועיל ולהקל על בעיית הנזלת המציקה. צורות הטפול הן שונות ויש להתאים את הטיפול לכל מקרה לגופו. יש תרסיסי אף המכילים מי מלח. שימוש בהם ישטוף היטב את חלל האף ויסייע לנקות אותו ולהפריש ממנו את הנזלת. גם טיפות אף זו תרופה לנזלת בעלת יעילות מוכחת. שימוש במינון הנכון יוביל להקלה על הגודש באף. קיימות גם תרופות לנזלתשניתנות דרך בליעה. מדובר בכדורים שמטרתן היא להפחית את הנזלת ולייבש אותה. לצורך טיפול יעיל חובה להשתמש בכל המוצרים הללו על פי ההנחיות. שכן בתחום זה של טיפול בנזלת עשוי מינון מופרז לגרום לתופעה הפוכה של הגברת הנזלת.
תרופות לצינון
מי שסובל מצינון ומנזלת עלול לסבול בנוסף לאף הסתום ולריבוי הרירית גם מחום, מכאבי ראש ומתחושה כללית ירודה. במקרים כאלו ניתן לעשות שימוש בתרופות המיועדות להורדת חום ולשיכוך כאבים. תרופות לצינון אלו יסייעו בהפחתת התופעות המפורטות ויקלו על האדם המצונן את התסמינים. כך הוא יוכל למרות הצינון שלו לנהל את סדר יומו בצורה אפשרית. תרופה לצינון תפחית את סימני הצינון.
אם הנזלת הרבה היא המציקה יש לבקש טיפול ייעודי לשם ייבוש הנזלת. יש מספר תרופות הניתנות לשם מטרה זו. תרופות אלו ניתנות באופנים שונים. בתרסיס, בטיפות ובכדורים. לצורך קבלת התוצאה הרצויה מומלץ להתייעץ עם רופא או לפחות לעיין היטב בהוראות השימוש.
תרופה טבעית לנזלת
יש בהחלט גם תרופות טבעיות להקלה על הנזלת ועל הגודש באף. מחפשים תרופה טבעית לנזלת? קחו לידיכם בצל וחתכו אותו לחצי. הריחו את ריח הבצל לאף הסתום שלכם. הריח החריף יסייע בפתיחת דרכי הנשימה. גם נשימה של אדים חמים במקלחת או מקערה תועיל להפחית את הנזלת. צמחים שונים וחליטות תה יסייעו אף הם.
תרופות סבתא לנזלת
אף פעם לא מומלץ לרוץ לצרוך תרופות. במיוחד כשמדובר על צינון ועל נזלת שיש לה בהחלט מענה והתייחסות רבה בקבוצת תרופות הסבתא. תרופות סבתא לסינוסיטיס? במקרה של סינוסיטיס יומלץ לעשות שימוש בטפטוף של מי מלח. בהטיית הראש כך שהאוזן תפנה כלפי מטה, טפטפו את תמיסת המלח לנחיר העליון. התמיסה תעשה את דרכה לנחיר התחתון ותקל על הנזלת בדרכי הנשימה העליונות.
כמו כן מומלץ להרבות בשתיית תה צמחים כמו תה קמומיל, תה מנטה או נענע. גם שאיפת האדים העולים מן התה יוכלו להקל עליכם. ואיך אפשר לשכוח את תרופות סבתא לצינון – מרק העוף? גם אכילה של המרק וגם שאיפת האדים יוכלו להפחית את הגודש ולסייע לגוף להתגבר על נזלת.
כליל החורש
המשחה מסייעת עם הגירוי מקינוח האף ומרגיעה את העור.
דוגמאות